Portekiz’deki temaslarını tamamlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yerel saatle 02.00’de New York’a geldi. New York'ta uluslararası finans çevreleriyle bir araya gelmesi beklenen Davutoğlu, gün içinde Goldman-Sachs bankasının doğrudan yatırımcılarıyla öğle yemeğinde buluşacak.

Kaldığı otelde yatırımcı işadamlarını kabul edecek Davutoğlu, daha sonra Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey ile görüşecek. Citibank Kurumsal Yatırımcıları ile akşam yemeğinde bir araya gelecek olan Davutoğlu'nun daha sonra Türk-Amerikan Dernekleri Yöneticileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

New York temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de bir görüşme gerçekleştirecek olan Davutoğlu; Kıbrıs, Suriye, Irak ile IŞİD tehdidi ve Ukrayna başta olmak üzere, bölgesel ve küresel konulara ilişkin gelişmeleri, Türkiye'nin 2016'da ev sahipliği yapacağı Dünya İnsani Zirvesi dahil olmak üzere BM ile ortaklaşa yürütülen projeleri ele alacak.

Başbakan Davutoğlu, BM Genel Kurulu Başkanı Sam Kutesa'nın daveti üzerine BM'de Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi temalı yüksek düzeyli etkinliğe ide katılacak ve Birleşmiş Milletler toplantısında konuşma yapacak. Davutoğlu'nun ayrıca ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nin (Council on Foreign Relations-CFR) yıllık Kurumsal Toplantısı'na onur konuğu olarak katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

Davutoğlu'na New York ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik ediyor.