Fransa Başbakanı Manuel Valls, Kopenhag'da gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası, Fransa'daki güvenlik önlemlerin en üst seviyede kalmaya devam edeceğini açıkladı.

RTL Radyosu'na konuşan Başbakan Valls, "Fransızlara gerçeği söylemek gerekir. Bu terör tehdidiyle yaşamaya alışmalıyız." ifadelerini kullandı. Valls, Ocak ayında Paris’teki terör saldırılarından sonra en üst seviyeye çıkarılan güvenlik önlemlerindeki alarm durumunun da uzatılacağını duyurdu.

Son aylarda Fransa’ya yönelik terör tehditlerinin arttığını da hatırlatan Valls, bunun uluslararası barbar terör örgütleri IŞİD ve El-Kaide’den kaynaklandığını kaydetti. Manuell Valls, ayrıca Fransa topraklarında yaşayan ve radikalleşen bazı kişilerin de Fransa için tehdit oluşturduğunu söyledi. Fransız vatandaşı olan bu şahısların, asker ve halka yönelik silahlı saldırıda bulunabileceklerini aktardı.

MÜSLÜMANLAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRSİN

Fransa Müslümanlarına da çağrıda bulunan Manuel Valls, onları hep birlikte "İslamo-faşizm" ile savaşmaya davet etti. Manuell Valls, aşırılığı tarif etmek için ilk kez kullandığı 'İslamo-faşizm' ile mücadele etmek için birlikteliğin en önemli silah olacağını vurguladı. Korku ve bölünmelere müsaade edilmemesi gerektiğini kaydeden Fransa Başbakanı Valls, toplumu laiklik etrafında harekete geçirmek gerektiğini ekledi.

Başbakan Valls, Paris ve Kopenhag saldırılarından sonra Avrupa’daki Yahudileri İsrail’e çağıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu da eleştirdi. Fransa’daki Yahudilerin İsrail’e dönmesini istemediklerini belirten Valls, "Benim Fransa’daki Yahudilere çağrım şudur: Fransa da sizin gibi yaralandı. Fransa sizin İsrail’e dönmenizi istemiyor." ifadelerini kullandı.

Paris'te 7 ve 9 Ocak'ta gerçekleştirilen terör saldırılarından sonra hassas noktaları korumak için 10 bin asker görevlendirilmişti. Başta sinagoglar olmak üzere, cami ve kiliseler, okullar, resmi kurumlar, turistik meydanlar, medya kuruluşları, alışveriş merkezleri, tren istasyonları ve müzeler de güvenlik önlemleri artırılmıştı.