Fransa Başbakanı Manuel Valls, makam jetini kullanarak iki oğluyla Berlin’de oynanan UEFA Şampiyolar Ligi finalini izlemeye gitmesi ile ilgili yaşanan tartışmaya son noktayı koydu. Valls, çocuklarının yol parasını iade edeceğini açıkladı.

Fransa'nın deniz aşırı toprağı La Reunion'a yaptığı ziyarette konuşan Valls, maça gitmesinin resmi bir ziyaret olduğunu hatırlattı. UEFA Başkanı Michel Platini ile Euro 2016 ve FIFA'anın geleceğini konuştuklarını söyledi. Fransız halkının hassasiyetlerine dikat ettiğine vurgu yapan Valls, yaşanan polemiğe son vermek için çocuklarının parasını iade edeceğini söyledi. Başbakan Valls, "İki çocuğumun masraflarının toplam tutarı 2 bin 500 Euro'yu üstlenmeye karar verdim. Fransa'nın polemiğe ihtiyacı yok." ifadelerini kullandı.

Berlin ziyaretinde iki çocuğunun kendisine refakat etmesini de "Gizli bir şey değildi" sözleriyle savunan Valls, ancak benzer bir ziyarete artık çocuklarını götürmeyeceğini söyledi.

Manuel Valls'ın, Almanya'nın başkenti Berlin'de, Barcelona ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Finali'ne çocuklarını alarak makam aracıyla gitmesi büyük tartışma yaratmıştı. Valls, gezi için 'resmi ziyaret' demiş, UEFA Başkanı Platini de Valls'ın açıklamalarını doğrulamıştı. Ancak Fransızların yüzde 77'si Valls'ın maça gitmek için makam uçağını kullanmasını 'şoke olduk' ifadeleriyle değerlendirmişti.

Le Parisien gazetesinin düzenlediği ankete katılanların yüzde 90'ı da Valls'ın ziyaret tutarını geri ödemesi gerektiğini savunmuştu. Başbakanlık kaynakları, ziyarette delegasyonda yer alan ekibin yanı sıra 12 kişilik yer kaldığını, Valls'ın çocuklarının ayrı bir masrafa neden olmadığını açıkladı.

13 Ağustos 1962 İspanya doğumlu olan Manuel Valls'ın koyu Barcelona taraftarı olduğu biliniyor.