Arslan, mesajında, yurdun ve dünyanın diğer bir ucunda meydana gelen olaylardan kısa bir süre içinde haberdar olabilmeyi sağlayan gazetecilik mesleğinin, çağın en dinamik ve saygın mesleklerinden birisi olduğunu aktardı.

İlkeli ve objektif haber yapan, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevini yerine getiren gazetecilerin, herkes tarafından takdir edildiğine dikkat çeken Arslan, mesajında şunlara yer verdi:

Basının, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, mesajında şunlara yer verdi:

"Basın, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireylerin ve toplumun da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini objektif olarak eyleme dönüştürüp gazetecilik yapan bir basın demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesidir. Günümüzde her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte, gazetecilik mesleğinde de bir takım kolaylıklar yaşanmıştır.

Bu kolaylıklar da bizlere daha hızlı ve kaliteli haber alma imkanı sağlamıştır. Diliyoruz ki, bu yenilik ve kolaylıklar gazetecilerimizin sorumluluk ve objektif anlayışla yürüttükleri meslek hayatlarında, kendilerinin yaşam koşullarını da olumlu yönde etkileyerek katkıda bulunur.

Bizlerde Kahramanmaraş’ta yerel gazeteciler olarak üzerimize düşen görev anlayışı ve sorumluluk bilinciyle hukukun ve evrensel standartlardan sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmeden, doğru haber yapma, tarafsızlık ve özel hayata saygıya dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm basın çalışanlarının günlerini kutluyorum."