Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 8 aylık hamile başörtülü kadına yönelik ırkçı saldırıyı sert şekilde kınadı.

Yazılı açıklama yapan Cazeneuve, mağdurun bir kadın olduğu bu saldırının şoke edici olduğunu vurguladı. Hükümetin tüm ırkçı ve Yahudi karşıtı saldırılarda olduğu gibi Müslümanlara karşı sözlü ve fiziki saldırılarla mücadele etmeye de kararlı olduğunu dile getirdi. Bakan, güvenlik güçlerinin saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı. Bernard Cazeneuve, Fransa genelinde Müslümanlara ait binden fazla derneğin polis tarafından korunduğunu da belirtti. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, hiçbir Fransız vatandaşının kökeni ya da inancından dolayı saldırıya uğramasını kabul edemeyeceklerini vurguladı.

İktidardaki Sosyalist Parti (PS) Genel Sekreteri Jean Christophe Cambadelis de Fransa gibi büyük bir demokraside böyle bir saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. "Sosyalist Parti bu ırkçı saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor." diyen Cambadelis, Fransa’da hiçbir ırkçı ve Müslüman karşıtı saldırıya müsamaha gösterilmeyeceğini dile getirdi.

Fransa’nın güneybatısındaki Toulouse şehrinde 8 aylık hamile bir kadın, başörtüsünden dolayı ırkçı saldırıya uğramıştı. Hafta içerisinde meydana gelen olayda, 28 yaşında Hatice isimli kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.