Batı Trakya Müslüman Türk azınlık, Yunanistan'da dün yapılan erken genel seçimlerde Gümülcine'den 2 ve İskeçe'den de 1 olmak üzere toplam 3 milletvekili adayını parlamentoya göndermeyi başardı.

Müslüman Türk azınlık, 2012 seçimlerinde olduğu gibi dün yapılan seçimlerde de 3 adayını milletvekili olarak Atina'ya göndermeyi garantiledi. Milletvekili seçilmeyi garantileyen adayların tamamı, seçimlerden büyük bir zaferle çıkan Syriza Partisi'nden seçildi. Gümülcine'den 1996-2000 döneminde milletvekilliği yapan Dr. Mustafa Mustafa ve 2012-2014 döneminde milletvekilliği yapan Dr. Ayhan Karayusuf meclise girmeyi başardı.

Batı Trakya Müslüman Türk azınlığın en yoğun yaşadığı ikinci il olan İskeçe'den geçen dönem (2012-2014) Syriza milletvekili olarak görev yapan Hüseyin Zeybek, yine meclis çatısı altında azınlık sorunlarının çözümü için çalışmayı sürdürecek. Hem Gümülcine hem de İskeçe'de azınlık oylarının tamamına yakının Syriza partisine gitti. Batı Trakya'dan Gümülcine'den 8, İskeçe'den ise 9 olmak üzere toplam 17 aday, çeşitli partilerden seçimlerde vekil seçilebilmek için yarıştı.