Almanya'nın Bavyera eyaletinde on binlerce pedagog üyesi bulunan Bavyera Öğretmenler Birliği Derneği (BLLV), Mittelschule okullarındaki öğretmen açığından şikayetçi. 530 öğretmen üzerinde anket yaptıran BLLV, öğretmenlerin yarısının Mittelschule (Hauptschule) okullarındaki öğretmen sayısına 'geçer' not verdiğini açıkladı.

Öğretmenlerin sadece yüzde 10'unun öğrencilerin kişisel teşviki için yeterince öğretmen olduğuna inandığını belirten BLLV, öğretmenlerin yüzde 90'ının göçmen kökenli öğrencilere ders verdiğini ve yüzde 84'ünün özel teşvike ihtiyacı olan öğrencilere ders verdiğini ve bu durumun da onları zorda bıraktığını kaydetti.

Durumu değerlendiren BLLV Başkanı Klaus Wenzel, "Araştırmanın sonuçları alarm verici. Bu okul türü, toplumun ilgi odağından kayboldu." dedi ve daha fazla personel talep etti.

Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Bavyera Eğitim Bakanlığı, 900 Bavyeralı Mittelschule okulunun meslek eğitimi odaklı olduğunu ve özveriyle çalışan öğretmenlerin gençleri bir mesleğe hazırladıklarını bildirdi. Muhalefet partileri de konu hakkında görüşlerini bildirdi. Yeşiller partili eğitim sözcüsü Thomas Gehring, bu okul türünün devlet tarafından yeterince desteklenmediğini savundu ve Almanca için daha fazla öğretmen talep etti.

BLLV'ya destek veren sosyal demokrat SPD'li Martin Gül de daha fazla öğretmen talebinde bulunurken, Hür Seçmenler Partili (FW) Günther Felbinger de BLLV'nın daha fazla personel ihtiyacı olduğu sinyali verdiğini söyledi.