Almanya'nın Münih kentinde 1819 yılına kurulan Bavyera Parlamentosu’nun 196 yıllık tarihinde bir ilk yaşandı. Parlamentoda Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Bavyera milletvekilleri, kentte yaşayan yaklaşık 110 bin Müslüman'ın temsilcilerine iftar yemeği verdi. Din görevlisi Raif Ceylan'ın okuduğu ezanın sesinin yankılandığı tarihi parlamento binasında, davetliler için bir de geçici mescit açıldı. İftar davetine ev sahipliğini parlamentonun ilk Türk ve Müslüman milletvekili Arif Taşdelen ve parti grup başkanı Markus Rindespacher yaptı.

SPD Grup Başkanı Rindespacher, “Biz burada muhteşem soframızda yemeklerimizi yerken, savaşlar nedeniyle evinden yurduna kaçıp buralara gelmek zorunda kalan mültecileri de unutmamalıyız.” dedi. Kentte yaşayan Müslümanlara iftar daveti veren ilk parti olduklarını hatırlatan Rindespacher, “İftar davetleri bizim için artık bir gelenek haline geldi. Bu davetlerde Müslümanlar arasından çok değerli dostlar ediniyorum." diye konuştu.

Taşdelen, insanlarımız Almanya'ya ilk geldiği yıllarda sokakta ana dillerini konuştukları zaman ikaz edildiklerini hatırlatarak, “Burası Almanya Almanca konuşun diyorlardı. Bakın bugün Bavyera Parlamentosu'nda Türkçe konuşabiliyoruz. Ezan bile okundu ve hep beraber iftarımızı yaptık.” dedi. Münih Başkonsolosu Mesut Koç, Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal, değişik kiliselerin temsilcileri, Amerikan, Çin ve Bosna konsolosluklarından diplomatik temsilcilerinin de katıldığı iftar yemeğinde Türk kökenli sinema sanatçısı Adnan Maral da vardı.