Almanya'nın Bavyera Parlamentosu, milletvekili Arif Taşdelen’ in Şubat ayında parlamentoya sunduğu Uyum Yasası tasarısında yer alan ‘tabutsuz definin mümkün kılınmasına’ yönelik düzenlemeye yeşil ışık yaktı.

Bavyera Parlamentosu İçişleri Komisyonu’nda parlamenterler kefen ile defin konusunu cami, kilise ve kamu temsilcilerinden oluşan uzmanlarla tartıştı. Milletvekilleri ve uzmanlar tabut zorunluluğunun kaldırılmasında bir sakınca olmadığı konusunda karar aldı.

Yaşanan bu gelişmeyi sevinçle karşıladıklarını söyleyen SPD Meclis Grubu Uyum Sözcüsü Arif Taşdelen "Artık tabutsuz defin için gereken yasa değişikliğinin önü açılmıştır, önümüzdeki aylarda Bavyera Parlamentosu’nun tabut zorunluluğunu kaldıracağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. Taşdelen, "Bu yasa değişikliği Bavyera’ da yaşayan Müslümanlar açısından önemli bir gelişmedir. Bu konuyu Parlamentoya sunduğum Uyum Yasası tasarısında dile getirdim. Bavyera’da yaşayan Müslümanlar artık burada da cenazelerini dini vecibelere uygun olarak defnetme imkanı bulacak. Müslümanlar için Ramazan ayı başlangıcında çok güzel bir haber." dedi.