Çin'in Şincan Uygur özerk bölgesinde Müslümanlara yönelik soykırım ve baskılarını protesto eden Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'ne bağlı sendike şube başkan ve üyeleri ellerinde Türk ve Uygur bayrakları ile Yakutiye Kent Meydanı'nda Çin'i protesto etti.

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, basın bildirisi okuyarak Çin'i proteste etti. Şincan Uygur özerk bölgesinde sistemalik katliam yaşandığını ve Türkiye dahil uluslararası kamuoyunun Müslüman- Türklerin soykırıma uğramasına sessiz ve seyirci kaldığını belirten Bayraktar, "Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya yine kör, sağır dilsiz; bu hayasız bu alçakça zulmi seyretmektedir. Türkistan kan gölüne gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir." dedi.

'DANTELLİ KEFEN GİYENLER NEREDESİNİZ'

Bayraktar, AK Partinin ve söz konusu siyasi partinin kefen giyinerek liderlerine sahip çıkan gençlik teşkilatlarına da zulme sessiz kalmalarını itham ederek, "Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için ,'Yeni Osmanlıcı' kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz. Hadi çıkın ortaya bir ses verin Allah aşkına." diye konuştu.