İngiliz devlet kanalı BBC, bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Bunun sebebi olarak, yıllık lisans gelirlerinin 150 milyon sterlin azalması gösterildi.

'TV kanalı izlemiyorum' diyenlerin sayısında öngörülemeyen artışın yaşanması, en büyük gelirini TV vergilerinden elde eden BBC'yi zor durumda bıraktı. BBC Direktörü Tony Hall, finansal şartlar sebebiyle BBC’nin zor tercihlerle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, “Tahmin edilenin altında olarak, 2011 yılında 1 milyondan fazla kişi TV lisansını iptal ettirdi. Bu bizi farklı alanlarda tasarruf yapmaya zorluyor.” diye konuştu. Hall, işten çıkarmalar ile yıllık 50 milyon sterlin tasarruf sağlayacaklarını kaydederek, kesintilerin devam edeceğini söyledi.

Tasarruf kesintileri kapsamında ayrıca, BBC ve ‘BBC World’ çalışanlarının birleştirilmesi, yönetici sayısının düşürülmesi, farklı bölümlerin birleştirilmesi gibi değişikliklerin yapılması planlanıyor.

CAMERON, BBC'Yİ KAPATACAĞINI SÖYLEMİŞ

Öte yandan, BBC’nin kıdemli politika editor Nick Robinson, Başbakan David Cameron’ın Mayıs ayındaki seçim kampanyası sırasında, kendisinin de içinde bulunduğu bir grup gazeteciye, “İktidara tekrar gelirsem BBC’yi kapatacağım.” dediğini söyledi. Robinson, bunun bir şaka mı yoksa örtülü bir tehdit mi olduğunu tam anlayamadığını belirtti. İktidardaki Muhafazakar partili yöneticiler, BBC’yi, genel seçimler öncesi yaptığı yayınlarının ‘taraflı’ olmasıyla eleştiriyordu.