İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin bir muhabiri, Twitter hesabından, yanlışlıkla Kraliçe 2. Elizabeth hakkında ‘öldü’ haberi yazınca, uluslararası medya tepki gösterdi.

BBC World servisinin Pakistan muhabiri Ahmen Khawaja’nın, kamuya mal olmuş önemli kişiler hakkında ‘ölüm haberi’ üzerine eğitim aldığı sırada yanlışlıkla, sosyal medyadaki Twitter hesabından, önce Kraliçe’nin ölüm haberini vermesi kısa bir süre sonra ise “Kraliçe Elizabeth 7. King Edward Hastanesi’nde tedavi ediliyor. Ayrıntılar devam edecek.” diye ileti yazması uluslararası medyanın tepkisine neden oldu. Khawaja’nın paylaştığı iletiyi ciddiye alarak haber yapan CNN ve Alman gazetesi Bild gibi basın kuruluşları ise haberin asılsız olduğunu öğrendikten sonra sosyal medya aracılığıyla okurlarından özür diledi.

BBC’nin basın sözcüsü de yapılan resmi bir açıklamayla, muhabirlerin kamuya mal olmuş önemli kişiler hakkında belirli tarihlerde ölüm haberini nasıl hazırlamaları gerektiğine dair eğitim aldığını ifade etti. Açıklamada, “Bir ölüm anı için yapılan teknik prova sırasında, BBC gazetecisinin Twitter hesabından, Kraliyet Ailesi’nin bir üyesi hakkında hasta olduğuna dair yanlışlıkla bir ileti paylaşılmıştır. Olayın anlaşılmasının ardından paylaşılan ileti derhal silinmiştir. Yapılan hatadan dolayı özür dileriz.” denildi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen hatadan sonra, bugün tesadüfen yıllık rutin kontrolleri için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan 7. King Edward Hastanesi’ne gittiği öğrenilen Kraliçe 2. Elizabeth için de Buckingham Sarayı’ndan açıklama gecikmedi. Sarayın basın yetkilileri, kraliçenin sağlığında herhangi bir sorun olmadığını ve Elizabeth’in kontrolleri bittikten sonra hastaneden ayrıldığını açıkladı.