Büyük Birlik Partisi (BBP) Avrupa Temsilcisi ve Merkez Karar Yönetme Kurulu (MKYK) üyesi Altan Aras, milletvekili aday adaylık başvurusunu BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan’a teslim etti.

Başvuru sonrası açıklama yapan Aras, Avrupa da yaşayan Türklerin sıkıntılarını çok iyi bildiğini ve bunların çözümü için aday adayı olduğunu ifade etti. Aras, “34 yıldır Almanya da yaşıyorum. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çok biliyorum. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza sorun olmak için değil, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için adayım” dedi. Aras açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi, işsizlik, Din hizmetleri, ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri, eğitim soruları gibi temel problemlerimiz var. Bu problemleri yakından bildiğim için aday adayı oldum. Onun için Avrupa Türklüğünün ve Anadolu Türklüğünün arasında hizmet köprüsü olmaya hazırız."

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ise "Altan Bey’in adaylığı hayırlı olsun. Altan Bey ile birlikte geçtiğimiz hafta Almanya’da ‘Seçim İşleri Koordinasyon Merkezi’ açılışını gerçekleştirdik. Avrupa’da yaşayan Türklerin sıkıntılarını ve sorunlarını yakından biliyor. Altan Bey’in çalışmalarını çok başarılı buldum. Adaylığı ülkemize, milletimize ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.