Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği sözleri değerlendirdi. Viyana’da basın mensuplarına konuşan Destici, Bülent Arınç’ın doğru konuştuğunu ve aslında izleme heyetinden haberi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın seçimden sonra tamamen yalnızlaşacağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Viyana’da yad edildi. Kuran-ı Kerim'le başlayan anma programına katılan BBP Lideri Mustafa Destici, konuşmasında Türkiye’nin gündemini değerlendirdi. Destici merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi ve manevi duruşunu anlattıktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu. Avrupa Türk Birliği (ATB) tarafından gerçekleştirilen programda konuşan Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Kürt sorunu yoktur' sözlerini olumlu bulduğunu ifade etti.

Programdan sonra basın mensuplarına özel açıklamalarda bulunan Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan hakkında 'her şeyi çok iyi bilmektedir' şeklindeki sözlerini de değerlendirdi. Destici, Arınç'a katıldığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın izleme heyetiyle ilgili, “Böyle bir şeyden benim haberim yok. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum" ifadelerinin doğruyu yansıtmadığını ve Erdoğan'ın aslında her şeyden haberdar olduğunu dile getirdi.

Erdoğan‘ın artık hükümetle çatıştığını ve Haziran seçimlerinden sonra daha da yalnızlaşacağını kaydeden Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce de PYD ile görüşmediklerini veya Abdullah Öcalan’ı asla muhatap almadıklarını dile getirdiğini ama aradan kısa bir zaman geçtikten sonra kendi ifadelerini bizzat yalanladığını söyledi. Seçim zamanı yaklaştığı için Erdoğan’ın yeniden ağız değiştirdiğini ifade eden Destici, Cumhurbaşkanı’nın AK Parti’den asla vazgeçmediğini ve dört yüz milletvekilini de başkan olmak için istediğini bu açıdan da hızla kaçan milliyetçi oyları toparlamaya çalıştığını kaydetti.

Büyük Birlik Başkanı Mustafa Destici konuşmasında "Sayın Arınç’ın açıklaması çok önemli bir açıklamadır." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın herşeyden haberi olduğu halde habersizmiş gibi davrandığının altını çizdi. Arınç’ın Cumhurbaşkanı’na yaptığı itirazın da aslında bir devlet krizi olduğunu söyleyen Destici, “Cumhurbaşkanı hükümetin işlerine bu kadar karışırsa bir gün bununla karşılacaktı ve karşılaştı. Bu ilk oldu ama son olmaz." ifadelerini kullandı.

İzleme heyetiyle ilgili "Ben de sayın Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi olduğu kanaatindeyim." değerlendirmesini yapan Mustafa Destici, "Bilmemesi mümkün değil. Çünkü bu süreci kendisi başlattı ve sürecin yürütücüsü konumdaki Yalçın Akdoğan’ın da sayın Cumhurbaşkanı'ndan habersiz adım atmadığına inanıyorum." dedi.

Bundan sonraki süreçte nelerin yaşanabileceğine dair sorulan bir soruyu da cevaplandıran Mustafa Destici, “Hakan Fidan olayında olduğu gibi birkaç hamlede daha Sayın Cumhurbaşkanı’nın dedikleri olabilir ama hepsi seçime kadar. Seçimden sonra da bambaşka bir Türkiye göreceğiz. Yani şu andaki iktidarın değil, Türk milletinin Türkiyesi, yepyeni bir Türkiye olacak." ifadelerini kullandı.