Belçika gazeteleri İpek Medya’ya el konulmasını sert bir dilde eleştirdi.

Het Belang Van Limburg gazetesi, Koza-İpek grubuna gerçekleştirilen baskını , ‘Erdoğan yine rakiplerine saldırdı’ başlığıyla verdi. Polisin Erdoğan’ı eleştiren kuruma Çarşamba günü baskın gerçekleştirdiği belirtilirken, devletin kurumlara el koyduğu da kaydedildi.

HET LAATSTE NİEUWS: TÜRK POLİSİ ELEŞTİREN GAZETECİLERİ KABA KUVVETLE SUSTURDU

Belçika’nın en çok okunan gazetesi Het Laatste Nieuws de baskın haberini, ‘Türk polisi eleştiren gazetecileri kaba kuvvetle susturdu’ başlığıyla duyurdu. Haberin detaylarında, gerçekleştirilen baskınlarla hükümeti eleştiren iki televizyon kanalının yayınlarına son verildiği ifade edildi. Baskın esnasında polisin gazetecilere tazyikli su ve biber gazı kullandığına da yer verilen haberde, iki kanalın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne battığı aktarıldı.

DE MORGEN: TÜRKİYE TELEVİZYON KANALLARIN NEFESİNİ KESTİ

De Morgen gazetesi Koza ipek grubuna yapılan saldırıyı, “Türkiye televizyon kanalların nefesini kesti.” diye yorumladı. Gazete, Türk polisinin orantısız güç kullandığını, Bugün TV ve Kanaltürk kanallarını bastığını söyledi. Haberde, “Polisler canlı yayında kapıları kırdı ve karşı çıkanları gözaltına aldı. Olayları protesto eden halk, gazete önünde toplanarak olup bitenleri şaşkınlıkla izledi. Polis uzaklaşmasını istediği insanları biber gazıyla ve tazyikli su ile müdahale etti.” şeklinde ifadelere yer verdi.

DE STANDAARD: TÜRK POLİSİ MUHALİF MEDYAYI BASTI

De Standaard gazetesi, Türk polisinin Türk hükümetine muhalif olan medyayı basarak canlı yayını kestiğini yazdı. Gazete, Bugün TV ve Kanaltürk kanallarının çalışılanları polis gücüyle susturulduğunu ve biber gazına maruz kaldığını yazdı. Haberde şu ifadelere yer verildi: “Brüksel ve Washington erken seçimler öncesi insan hakları ve basın özgürlüğü konusunda Türkiye hakkında endişelerini ifade ettiler. 12 ve 13 yasında olan iki çocuk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten dolayı haklarında suç duyurusunda bulunuldu. Sebebi ise Erdoğan’ın asılı posterini yırtmaları olarak gösterildi.”