Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a nezaket ziyaretinde bulundu. Daha önce Yalova’ya geldiğini söyleyen Vantieghem, Başkan Salman’ı yerel seçimlerde aldığı sonuçlardan dolayı kutlayarak; “İki sefer seçim kazanarak Türkiye demokrasisi için önemli bir gelişme ve sonuç kaydettiniz” dedi.

Gözlemlediğinde Yalova’nın turistik ve ekonomik yapısının etkileyici olduğunu ifade eden Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Termal’in Yalova için büyük bir kazanç olduğunu ve Belçika’da SPA adında bir şehir bulunduğunu söyledi. Her iki şehir arasında karşılıklı kültürel ve eğitim programlarının hazırlanabileceğini belirten Vantieghem, Körfez Köprüsü’nün tamamlanmasıyla birlikte Yalova’nın öneminin ve cazibesinin artacağını vurguladı.

'BİN MİLLİK YOLCULUK BİR ADIMLA BAŞLAR'

Nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Belçika’dan kardeş şehrimizin olması için çalışmalarımız bulunuyordu. Sizlerin de bu sürece katkı sağlayacağınıza inanıyor, bu konuda destek bekliyorum. Çok sevdiğim bir Çin ata sözünü söylemek istiyorum. ‘Bin millik yolculuk bir adımla başlar’ biz bugün o adımı attık. Devamının da geleceğini hem ülkeler hem de şehirler arasında kültürel, sosyal, ekonomik işbirliğinin artacağını düşünüyorum” dedi.

Yalova’nın ekonomik, sosyal ve coğrafik özellikleri hakkında Başkonsolos Vantieghem’e bilgi veren Başkan Vefa Salman, bir süre sohbet ettikten sonra günün anısına hediye takdim etti.