Brüksel Meclisi milletvekili Mahinur Özdemir, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımadığı için partisi tarafından ihraç edildi. 33 yaşındaki Özdemir, 2004 yılından beri Frankofon Hristiyan Partisi (cdH) üyesiydi. Özdemir, aynı zamanda Belçika’da ilk başörtülü milletvekili olmuştu.

Brüksel Meclisi'ne 2009 yılında en genç milletvekili olarak girmeyi başaran Mahinur Özdemir, sözde soykırımı tanımadığı için partisi cdH ( Demokrat Hümanist Merkezi Parti) tarafından ihraç edildi. Parti tarafından yapılan açıklamada, Özdemir’in partinin deontolojik kurallarına uymadığı gerekçesiyle ihraç edildiği ifade edildi. 2014 yılında Mahinur Özdemir’in de imzaladığı iddia edilen deontolojik tüzükte “Uluslararası topluluk, Ermeni soykırımını tanımıştır. Belçika’nın, Avrupa’nın ve Uluslararası çevrelerin tanıdığı bütün soykırımların üyeleriniz tarafından kabul edilir.” cümlesinin ihraca sebep olduğu öğrenildi.

Mahinuz Özdemir birkaç gündür de Belçika basınının hedefi haline gelmişti. Özellikle Fransızca yayın yapan medya kuruluşları, Ermeni olayları sebebiyle hem parlamentoda hem de Schaarbeek belediyesinde Özdemir’den açıklama beklemişlerdi. Özdemir’in CDH’ın deontolojik tüzüğünde, soykırımı kabul ettiğine dair imza attığı; ancak saygı duruşuna da soykırımı kabul etmediği için katılmadığını iddia eden medya kuruluşları, Özdemir’den demeç alma yarışına girmişlerdi.