Mayıs ayında Belçika’nın hemen her bölgesinde festivaller düzenleniyor. Başta Brüksel olmak üzere, Charleroi, Gent ve Beringen’de vatandaşlar festivallerde eğlenecek. Farklı bölgelerde düzenlenecek olan festivallerde birbirinden ünlü sanatçılar da hayranlarıyla buluşacak.

Festivallerde hat, ebru, minyatür ve tezhip gibi geleneksel el sanatlarının yanı sıra, müzikten tiyatroya, Anadolu lezzetlerinden halk oyunlarına kültürel ve sanatsal mirasımızdan seçkin örnekler çeşitli aktiviteler aracılığıyla festivale gelen vatandaşları buluşturulacak.

BRÜKSEL KÜLTÜR GÜNLERİ'NİN BU YIL DA REKOR KIRMASI BEKLENİYOR

2014 yılında 25 binden fazla kişinin katıldığı festival ile ziyaretçi rekoru kıran Brüksel Kültür Günleri, bu senede dolu dolu geliyor. Düzenlendiği ilk yıldan beri büyük beğeni toplayan Brüksel Kültür Günleri yine binlerce vatandaşı bir araya getirecek. Birbirinden ünlü sanatçıların sahne alacağı, çeşitli aktivitelerin gerçekleştirileceği etkinlik 15 Mayıs’ta Ecole des Etoiles Brüksel Şubesi’nin bahçesinde kapılarını açacak. Belçika Aktif Dernekler Federasyonu (Fedactio)bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belçika Türk Dostluk ve Diyalog Derneği (Beltud) bu yıl 4.’sünü gerçekleştireceği etkinlikte pop yıldızı Gökhan Türkmen, Sanatçı Gökmen, Sunucu ve Şair Reha Yeprem ve Şarkıcı Mehmet Erdem’in muhteşem konserleriyle yer alacaklar. Cuma günü başlayıp üç gün sürecek olan Brüksel Kültür Günleri’ne vatandaşların büyük ilgi göstermesi bekleniliyor.

CHARLEROİ BAHAR ŞENLİĞİ BU SENE RAFET EL ROMAN’I AĞIRLAYACAK

Baharın gelmesiyle birlikte Charleroi'da vatandaşlarımız düzenlenen festivallerle bir araya geliyor. Belçika Türk Dostluk ve Diyalog Derneği Hainaut Şubesi’nin ASBL Dialogue Platformu’yla ortaklaşa organize ettiği Bahar Şenliği bu sene Rafet El Roman, Gökmen ve Ferhat Özaşık’ı ağırlayacak. 4 gün sürecek olan Bahar Şenliği’nde Grup Doğanay ziyaretçileri canlı müzik performansıyla eğlendirecek. Özel Miraç programıyla başlayacak olan Bahar Şenliği Grup Rissala ilahileri ile misafirlere güzel anlar yaşatacak. 14 Mayıs’ta başlayacak olan Bahar Şenliği 17 Mayıs’a kadar devam edecek.

Belçika Türk Dostluk ve Diyalog Derneği Gent şubesinin organize edeceği Gent Kültür Günleri Rafet El Roman’ı ağırlayacak. Yine 3 gün sürecek olan Gent Kültür Günleri 15 Mayıs ile 17 Mayıs arası vatandaşları bir araya getirecek.

BERİNGEN’DE FESTİVAL HAVASI

Vuslat Beringen Kültür Merkezi’nin bahçesinde organize edilecek olan Beringen Kültür Festivali 16 ve 17 Mayıs’ta ziyaretçileri ağırlayacak. Gold FM’in sabah saatlerinde meşhur sesi Sanatçı Kenan Erer Beringen’de konser verecek. Anadolu lezzetlerinden, halk oyunlarına, kültürel ve sanatsal mirasımızdan seçkin örnekler çeşitli aktiviteler aracılığıyla Beringen’de yaşayan vatandaşların güzel bir gün geçirmesi bekleniliyor.