Dil ve Kültür Festivali’nin Galası için Brüksel’de bulunan öğrenciler, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders'in misafiri oldu. Reynders, yaklaşık 20 öğrenciyle birlikte Dışişleri Konutu Egmont Sarayı'nda kahvaltı yaptı. Reynders, organizasyonu överken, genç yetenekleri ağırlamaktan da gurur duyduğunu ifade etti.

"ONLARI AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Bakan Reynders, tarihi Egmont Sarayı'nda ağırladığı öğrencilerle kahvaltı yaptı. Kahvaltı öncesinde öğrencilerle tanışan Reynders, genç yeteneklere sarayın tarihi hakkında da bilgiler verdi. Reynders organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Dünyanın her yerinden genç insanların katıldığı çok güzel bir festival. Onları ağırlamaktan gurur duyuyorum. Brüksel’de sahne almak onlar için de çok güzel olacaktır." dedi.

TÜRKÇE ŞARKI SÖYLEMELERİNİ RİCA ETTİ

Reynders, normalde öğrencilerin geldiği ülkelerin bakanlarıyla hep görüştüğünü, ancak şimdi bu ülkelerden gençlerle bir arada olmanın çok değişik bir duygu olduğunu aktardı.

Bakan Reynders, kahvaltı esnasında çocuklardan canlı performansta dinlerken, özellikle Türkçe şarkı söylemelerini rica etti.