Belçika Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Federal Milletvekili Dirk Van Der Maelen, İpek Medya grubuna el konulmasına tepki gösterdi. Bugün TV ve KanalTürk’ün karartılmasını “Türkiye’de demokratik alanın darlığını ispatlayan bir gelişme” şeklinde yorumlayan Van Der Maelen, “Polis baskınıyla gazetecileri susturma girişimi, Türkiye’de basın özgürlüğüne saygı olmadığının çok net bir göstergesidir.” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in Türkiye’deki insan hakları ihlallerini ve medyaya yönelik baskıları sürekli dillendirmenin bir faydası olmadığı yönündeki açıkmalarını da eleştiren Van Der Maelen, “Mülteci sorununu kontrol altında da tutmak için Türkiye ile işbirliği taraftarıyım. Fakat temel hakları uyulmadığını gördüğümde bunu da dillendiririm ve bedelini de ödemeye razıyım.” diye konuştu

Türk seçmeninin de bu gelişmeleri artık Batı toplumu kadar kabul edilemez bulduğunu düşünen Van Der Maelen, Türklerin basın özgürlüğünü polis baskısı altına alacak kadar ileri gidebilen birine güven duyacaklarına inanmadığını ifade etti.