Brüksel ve Verviers merkezli terör operasyonun ardından Belçika’da Bakanlar Kurulu yeni güvenlik tedbirlerini açıkladı.

Belçika Başbakanı Charles Michel bugün düzenlediği basın toplantısında terör ve radikalizme karşı açıkladığı 12 maddelik önlem planında askerin teröre karşı devreye sokulma kararı dikkat çekti. Michel, askerin polisle beraber güvenlik seviyesini korumak için hazır olduğunu ve yarından itibaren terör tehdidine karşı askerleri görevlendirilebileceklerini söyledi. Konu hakkındaki detayları paylaşan İçişleri Bakanı Jan Jambon bugün mevzuatta yapılacak bir değişiklikle askerin koruma görevleri için devreye sokulacağını belirtti. Askerler terör tehdit seviyesinin 3’e çıkarıldığı durumlarda teröre karşı mücadelede görev alabilecek. Dünkü terör operasyonun ardından Belçika’da terör tehlike seviyesi “ciddi” olarak tanımlanan ve en üst seviyenin bir altı olan 3’e çıkarılmıştı.

Jambon, şu an 150 askerin hazır bulunduğunu ve öncelikli olarak tehdide açık bina ve yerleri korumakla görevli olacaklarını söyledi. "Savunma ve İçişleri Bakanlığı arasındaki protokol alınan karara uyarlandıktan sonra askeri bugün belirleyeceğimiz yerlere en hızlı şekilde konuşlandırabiliriz." diyen Jambon kararın bakanlar kurulunun onayından geçtikten sonra uygulamaya geçirileceğini belirtti.

Belçika’da dün başlayan geniş çaplı terör operasyonunda 12 yere baskın düzenlenmiş ve Suriye savaşçısı olduğu söylenen iki kişi polis tarafından öldürülmüştü. Savcılığın açıklamasına operasyonda göre gözaltına alınan 13 kişi Belçika polisini hedef alan terör saldırısı hazırlığı içindeydi.