Tehdit Analizi Koordinasyon Birimi'nin (OCAD) vermiş olduğu bilgiye göre Belçika’da güvenlik seviyesi 23 Şubat’a kadar 3. seviyede kalacak.

Üç hafta önce Verviers merkezli başlatılan terör operasyonların ardından güvenlik seviyesi 2’den 3’e yükseltilmiş ve Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında bir protokol imzalanarak askerler sokağa inmişti. Bu protokol kapsamında askerler İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak önemli binaların güvenliğini sağlamaya başlamıştı. IŞİD terör örgütünün tehditlerinin devam etmesi ve terör uzmanlarının görüşleri sonrasında güvenlik seviyesinin bir müddet daha 3. seviyede kalması kararlaştırıldı. Tehdit Analizi Koordinasyon Birimi'nin (OCAD) vermiş olduğu bilgilere göre Belçika’da güvenlik seviyesi en erken 23 Şubat’a kadar 3. seviyede kalacak. Güvenlik seviyesi 3. seviyede kaldığı için önemli binaların korunmasını yine askerler sağlayacak.

OCAD’ın basın açıklaması ise şöyle: “Güvenlik seviyesinin 4 üzerinden 3’te kalması şu an hâlâ söz konusudur. Şu anda Belçika’da açıkça tehdit edilen bir unsur yok. Güvenlik seviyesinin 3’te kalmasıyla birlikte güvenlik önlemleri de uzatılacak. Bu önlemler ileride güvenlik seviyesinin değerlendirildikten sonra tekrar değiştirilebilir.”