Belçika medyası Suriyeli mülteci ailenin yaşadığı drama geniş yer verdi.

Baba Muhammed Doal, anne Najah Doal, çocukları Doua, Warda, Alaa, Jasim Hassan ve Loayd Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye, Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan gibi ülkelere ulaşarak bu ülkelere sığınabilmek için hayat mücadelesi veriyorlar. 10 yaşındaki çocukları Loayd Doal ise tüm bedenini hastalık kapladığı için babasının spor çantası içerisinde seyahat etmek zorunda. Aile, sağlıklı ve güvenilir bir yaşam için ülke ülke dolaşıyor. Çoğunlukla yürüyerek seyahat ettiklerini söyleyen baba Doal, çaresiz kaldığını ve çocuğun tedavisi için elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti. Minik Loayd’ın Epidermolysis Bullosa (EB) hastalığına yakalandığı aktarıldı.

Haberleri takip eden Belçikalı Bram Vromans da bu acı tabloyu görerek gönüllü olarak ailenin yanına gitme kararı aldı. Minik Loayd için seferber olan Belçikalı Bram, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de ikamet eden mülteci ailenin yanına giderek destek oldu. Çevresinden 5 bin Euro toplayarak mülteci aileye yardım eden Vromans, "Siyasilerimiz bu acı tabloyu görürler ve umarım bu ailenin Belçika’da yaşamaları için bir şans verirler." dedi.

Asıl ulaşmak istedikleri yerin Almanya olduğunu söyleyen baba Doal bir taksicinin kendilerini dolandırarak, Almanya diye başka bir yere götürdüğünü ve bütün paralarını aldığını söyledi. Bu durum karşısında çaresiz kaldığını söyleyen baba bütün vücudunu hastalık kaplayan çocuğu Loayd’ı ayaklarından da yaralar çıktığı için yürüyemediğini ve bu yüzden spor çantasında taşıdığını söyledi.

Loayd şimdilik Budapeşte’de Bersheda hastanesinde tedavi ediliyor.