Türk müteşebbisleri tarafından Belçika'da açılan ve 10 yıldır hizmet veren Ecoles des Etoiles okulları zincirine yeni bir halka halka daha eklendi. Ecoles des Etoiles okullarının Liege şubesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Okulun açılış törenine onur konuğu olarak katılan Frankofon Topluluğu Eğitim Bakanı Joelle Milquet, Belçika için hedefledikleri kaliteli eğitim anlayışını Ecoles des Etoiles'in hayata geçirdiğini ifade etti. Bu okulların eğitimde mükemmeliyeti temsil ettiğini ifade eden Milquet "Keşke Belçika'daki bütün okullar sizin benimsediğiniz pedagoji doğrultusunda eğitim verebilseler." dedi.

EĞİTİM HAYALİMİZİ SİZ GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ

Açılış töreninde söz alan, Eğitim Bakanı Milquet, Ecoles des Etoiles eğitim kurumlarının Belçika için hayal edilen kaliteli eğitimin hedefini hayata geçirdiğini ifade etti. Milquet, "Sunduğunuz pedagojik proje, evrensel değerler üzerine dayalı eğitim anlayışınız, kaliteniz, öğrencilerinizin her biriyle olan yakın temasınız, aileleri çocukların eğitimine dahil etmeniz, çeşitliliğiniz,... eğitimde mükemmeliyeti sembolize ettiğinizi gösteriyor" dedi. Bu kurumların sadece öğrencilerin beyinlerine hitap etmediğine dikkat çeken Milquet, "Siz aynı zamanda çocukların kalbine de hitap ediyor, geleceğin aktif, etik, hayalleri olan, faydalı ve cömert vatandaşlarını yetiştiriyorsunuz." diye konuştu.

Okulun açılış törenine katılan Liege Belediyesi Meclis üyelerine hitap eden Bakan Milquet, Ecoles des Etoiles okullarından talep gelmesi halinde Liege'de yeni okul binaları için yardımcı olmalarını istedi.

Ecoles des Etoiles Okulları Grubu Başkanı Naim Şen ise, Belçika'da şu anda 3 büyük şehirde 5 ayrı binada binden fazla öğrenciye eğitim verdiklerini hatırlattı. Naim Şen, Ecoles des Etoiles okullarının Fransızca eğitim verdiğini hatırlattı. Şen "Amacımız; elimizden gelen bütün gayretleri ortaya koyarak, mesuliyet sahibi güzel ülkemiz Belçika'nın derdiyle dertlenecek, değerlerini benimsemiş vatandaşlar yetiştirmektir. Biz, bunu yaşadığımız şehirlere bir vefa borcu olarak görüyor ve bu şekilde katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi. Şen, ayrıca Bakan Milquet'ye Ecoles des Etoiles projesine ilk senelerinden itibaren gösterdiği destek için teşekkürlerini iletti.

Standard Liege Futbol Kulübü'nü temsilen açılışta hazır bulunan Başkan Yardımcısı Bruno Venanzi ise futbol kulübü olarak bir okul projesinde ilk defa yer aldıklarını söyledi. Sunulan eğitim kalitesi ve pedagojik projeden etkilendiğini ifade eden Venanzi, "Standard Liege Kulübü aynı zamanda Liege şehrini de temsil ediyor. Bu projeye, kaliteli eğitim ve bölgemizin gelişmesine katkı sağladığı için destek olmaya devam edeceğiz." dedi.