Hizmet Hareketi'ni anlatan 'Love is a Verb' belgeselinin proje koordinatörü Hakan Berberoğlu, Somali gibi birçok hayati riskin bulunduğu bir ülkede kendilerinin çekim yaparken bile zorlandıklarını söyledi. Berberoğlu, Hizmet Hareketi’ne gönül vermiş doktorların orada insanlara yardım dağıtmasından çok etkilendiğini belirtti.

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ve onun fikirleri etrafında şekillenen Hizmet Hareketi’ni anlatan ‘Love is a verb’ belgeseli geçtiğimiz günlerde Norveç’in başkenti Oslo ve Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da izleyicilerle buluştu. Somali, Irak, Bosna Hersek, Türkiye, Belçika ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 6 farklı ülkede çekilen ve yapımı 3 yıl süren belgesel Danimarkalı ve Norveçli izleyicilerin beğenisini kazandı.

Norveç’te gösterim başkent Oslo’da Nobel Barış Ödülleri’nin de dağıtıldığı ünlü Grant Hotel’de gerçekleştirildi. Mongfoldhuset Derneği’nin organize ettiği gösterime; Norveç’in sanat, siyaset, eğitim iş ve inanç dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Gösterimde ayrıca Love is a Verb’in Emmy ödüllü Amerikalı yönetmeni Terry Spencer Hessler ve proje koordinatörü Hakan Berberoğlu da hazır bulundu. Gösterim sonrasında soruları cevaplayan Hessler ve Berberoğlu samimi açıklamalarda bulundu.

Amerikalı yönetmen Hessler, belgesel için altı ay boyunca yaptığı röportajlarda insanların anlattığı yaşanmış hikayeler karşısında şaşkınlık içerisinde kaldığını söyledi. Hizmet Hareketi’ne gönül vermiş insanlar arasında hayati riskin olduğu bölgelere bile gözünü kırpmadan gidenlerin var olduğunu dile getiren Hesser, ‘‘Bu hikayeler benim Hizmet Hareketi içerisindeki insanlara olan saygımı arttırdı.’’ dedi.

5 yıl önce hiçbir Müslüman tanıdığı olmadığını itiraf eden Hesser, belgesel sayesinde kendisinin de Müslümanlar ve İslam hakkında çok şey öğrendiğini söyledi.

‘‘BİZİM ÇEKİM YAPMAKTA ZORLANDIĞIMIZ YERLERDE ONLAR HİZMET EDİYOR’’

Danimarka’daki gösterim ise Kopenhag’ın en ünlü gösteri mekanlarından Palads Sineması’nda gerçekleştirildi. Dialog-Forum Derneği tarafından organize edilen gösterime, akademisyenler, sanatçılar, eğitimciler, üst düzey bürokratlar, değişik dinlerin temsilcileri ve birçok sivil toplum kuruluşunun yetkilisi katıldı. Gösterim öncesinde kısa bir konuşma yapan Dialog-Forum Derneği Başkanı Mustafa Gezen, ‘‘Farklı kültürleri görmezden gelme; önyargıların, nefretin ve bazı aşırı durumlarda da şiddetin önünü açıyor. Maalesef bu günlerde Fransa’da gerçekleştirilen saldırıların sonunda bunu görüyoruz. Eğer sosyal medyayı takip ederseniz, -ki inanıyorum ki ediyorsunuz- birçok insanın herhangi bir şey elde etmeden birbirini suçladığını görürsünüz. Biz Dialog-Forum olarak Hizmet Hareketi’nin dünya genelinde barışın tesis edilmesinde etkili olacağına inanıyoruz. ‘Love is a verb’ belgeseli de buna katkıda bulunacaktır.’’ dedi.

Belgeselin yönetmeni Terry Spencer Hessler ve proje koordinatörü Hakan Berberoğlu Oslo’da olduğu gibi Kopenhag’da hazır bulundu. Gösterim sonrasında izleyicilerden gelen soruları cevaplayan Spencer ve Berberoğlu belgeselin yapım süreciyle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Somali gibi birçok hayati riskin bulunduğu bir ülkede kendilerinin çekim yaparken bile zorlanmasına rağmen Hizmet Hareketi’ne gönül vermiş doktorların orada insanlara yardım dağıttığını söyleyen Berberoğlu bunun oldukça etkileyici olduğunu söyledi.