Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, Bakanlar Kurulu ve Devlet Güvenlik Konseyi ortak toplantısının ardından bir konuşma yaptı.

Bütün kalkınma programlarını başarılı bir şekilde hayata geçirmek için tedbirlerin alındığını belirten Berdimuhamedov, "2014 yılında 54 Bakanlar Kurulu, 13 Devlet Güvenlik Konseyi ve 44'ün üzerinde çeşitli toplantılar düzenlendi. Devlet Başkanı düzeyinde 10 yurtdışı ziyareti gerçekleştirdik. Bu dönemde 20 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ülkemizi ziyaret etti. Kasım ayında Bağımsız Devletler Topluluğu'na üye ülke Başbakanlar Toplantısı'nı gerçekleştirdik" dedi.

2014 yılında devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, uluslararası ve bölgesel örgüt temsilcileri, Türkmenistan'daki yabancı diplomatik kurum temsilcileri ile 190 görüşme yaptıklarını belirten Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, söz konusu dönemde yabancı şirket yetkilileri ile 40 görüşme yapıldığını ifade etti. 

Ekonomik büyüme rakamlarına bakıldığında, GSYİH'nın yüzde 10'ün üzerinde bir büyüme rakamına ulaştıklarını belirten Türkmen lider, 2015 yılında da uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi için çaba gösterileceğini belirtti. 2015 yılında 1995 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tarafsızlık statüsünün kabülünün 20. yıldönümü dolayısıyla 'Tarafsızlık ve Barış yılı' olarak çok sayıda etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.