Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un 2-3 Temmuz günlerinde Gürcistan'ı ziyaret edeceği kaydedildi. Berdimuhamedov'un Tiflis ziyaretinde bir dizi ikili anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamasında, Türkmenistan'ın dünya ülkeleri ile işbirliğine açık olduğunu kaydetti. Bu bağlamda, Gürcistan'a gerçekleştirecekleri resmi ziyaretin büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Berdimuhamedov, Tiflis yönetimi ile hem ikili hemde çok yönlü işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını belirtti. Berdimuhamedov, geçen sene Aralık ayında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin Aşkabat'a yaptığı ziyaretin iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açtığını ifade etti. Türkmen lider, Gürcistan ile enerji başta olmak üzere ulaştırma, ticaret ve diğer alanlarda işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.
Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Aralık 2014'de Türkmenistan'a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmişti. 1997 yılından sonra Gürcistan'dan Türkmenistan'a cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen bu ziyaret, Aşkabat ile Tiflis ilişkilerinde yeni dönemin başlangıcı olmuştu.