Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Türkmen devlet ajansının haberine göre, Berdimuhamedov ile Kerimov telefon görüşmesinde ülkelerin ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel konuları değerlendirdi. Liderler özellikle çevre konusunda görüş alışverişinde bulundu. Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın bu konuya önem verdiğini ve Japonya'nın Sendai kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Konferansı'nda Orta Asya bölgesinde iklim değişikliği ile ilgili BM Bölge Ofisi'nin açılması yönündeki önerisini tekrar gündeme getirdiğini dile getirdi.

Berdimuhamedov ile Kerimov, bunun yanı sıra iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, ulaşım ve transit koridorların kurulmasına ilişkin konularda da fikir teatisinde bulundu. Türkmen lider, Özbek mevkidaşı Kerimov'a bu ay sonunda Özbekistan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarılar diledi. Liderler ayrıca, Nevruz Bayramı dolayısıyla da birbirlerini kutladı.