Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 3-4 Mayıs günlerinde EXPO-2015 Milano Fuarı'na katılmak üzere İtalya'ya gidecek. Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu'nda bilgi veren Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov, Mayıs ayının başında Milano'da EXPO 2015 fuarının açılacağını ve fuara Türkmenistan'ın da katılacağını söyledi. Fuar kapsamında düzenlenecek Türkmenistan Milli Günleri programına, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un da katılacağını duyuran Meredov, Devlet Başkanı'nın bir dizi ikili görüşmelerde bulunacağını belirtti.
Raporu dinledikten sonra ziyaretiyle ilgili konuşan Berdimuhamedov, Türkmenistan'ın EXPO fuarlarına katılarak, ekonomide elde ettikleri başarıları dünyaya gösterdiklerini, çeşitli gıda ürünleri sergileme imkanı bulduklarını kaydetti. Türkmen lider, bu nedenle sözkonusu ziyaretlerin büyük önem taşıdığını belirtti.
Geçen sene Kasım ayında Türkmenistan'ı ziyaret eden İtalya Başbakanı Matteo Renzi de, Devlet Başkanı Berdimuhamedov'u EXPO Milano Fuarı'na davet etmişti.