Almanya'nın Bergisch Gladbach kenti Moitzfelder Friedhof mezarlığında bulunan Müslüman Mezarlığı, kısmen tahrip edildi. Saldırıda, müslüman mezar taşları üzerine gamalı haç çizildi; anı tahtası ve mezarlar üzerindeki çiçekler söküldü.

Konuyu haberleştiren Kölner Stadt Anzeiger Gazetesi’ne açıklamalar yapan Mina B., “Yine mi? Böyle bir şeyi kim yapar?” ifadeleri ile duygularını dile getirdi. Annesi ve teyzesinin mezarını ziyaret etmek için bir hafta önce buraya gelen Mina B. mezarlıktaki büyük bitkilerin bir kısmının sökülerek yolların etrafındaki çalılıkların üzerine saçıldığını gördü. Müslüman Mezarlığı’nda dört mezar taşının geçtiğimiz iki yıl içinde sürekli saldırıya uğradığı bildiriliyor.

Bunlardan iki vaka ile ilgili daha önce soruşturma başlatılmıştı. Ancak saldırganların bulunamaması üzerine soruşturma kapatıldı. Saldırıların yabancı düşmanlığı arka planlı olduğu tahmin ediliyor. Mina B. gibi mezarlıkta yakınları medfun bulunanlar ise, “ölülerimize bile huzur vermiyorlar” diye yakındı.