Almanya'nın başkenti Berlin’de 1-3 yaş grubundaki çocukların yüzde 70,5’i anaokuluna veriliyor. Bir yaşın altında olup anaokuluna gönderilen çocukların oranı ise yüzde 2,6. Çocuklarına evde bakan ailelere verilen paranın da kesilmesiyle üç yaşın altındaki çocukların anaokullarındaki oranının artması bekleniyor.

Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres, yasama döneminin başında 2015’in sonuna kadar bir ve iki yaşındaki çocukların yüzde 70’inin anaokuluna gitmesini kendisine hedef koyduğunu ve bu hedefe bir yıl önceden ulaştıklarını söyledi. Scheeres, bu sonucu anaokulu sayısını arttırmada gösterdikleri başarı sayesinde elde ettiklerini anlattı.

Senatöre göre bundan iki sene önce çocuk bir yaşına bastıktan sonra anaokuluna gitme hakkını yürürlüğe koymalarının da etkili olduğunu dile getirdi. Berlin, anaokulu sayısını daha arttırarak ve personelin durumunu iyileştirerek göçmen ailelere mensup çocukların yüksek oranda yaşadığı bölgelerde etkili olmayı da hedefleri arasına koydu. Eğitim Senatörlüğü önümüzdeki iki yıllık bütçe döneminde anaokulu sayısının artması için 40 Milyon Euro ayırmayı planlıyor. Bu sayede 10 bin çocuğun anaokuluna alınması amaçlanıyor. 2014/15 bütçe döneminde 18 Milyon Euro ayrılmıştı.