Türkiye'nin Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk, Ramazan ayında vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Ramazan'ın Kur’an ayı olarak anlaşılması gerektiğini söyleyen, tüm ibadetlerin Allah rızası için yapıldığını vurgulayan Bilal Öztürk Ramazan’dan hakkıyla yararlanabilmek için sadece bedenlere mahrumiyet yaşatmanın yetmeyeceğini, ruh ile aklın da kötü düşüncelerden uzak tutulması gerektiğini söyledi.

“Bencilliği, egoyu, başkalarına beğenilme arzusunu kenara bırakmazsak Allah’ın rızasına eremeyiz.” diyen Ataşe Öztürk, Almanya’da yaşayan Müslümanlara şöyle seslendi: "Almanya’da İslam’ı en iyi temsil etmek zorunda olanlar bizleriz. Birbirine nefretle bakan, sevgiden, saygıdan uzak bir Müslüman topluluğun başkalarına vereceği, İslam adına vereceği bir şey yoktur."

Kur'an-ı Kerim’in iyiyi kötüden, eğriyi doğrudan ayırmanın ve insan gibi yaşamanın işaretlerini gösteren bir Allah kelamı olduğunu hatırlatan Din Hizmetleri Ataşesi Öztürk, “Elimize, dilimize, gönlümüze oruç tutturacağız. En azından bir ay, Kur'an’ın dediği gibi Müslüman olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ramazan'da bir terbiye okuluna girmiş oluyoruz. Bu safiyeti, temizliği senenin diğer aylarına da yaymalı ve zararsız, güvenilir, iyi, sevgi ve şefkat dolu, merhametli insanlar olmalıya çabalamalıyız, çünkü Allah bize kardeş olun, ayrılıklara düşmeyin diyor. Birileri için, birilerinin menfaati için birbirinize düşman olmayın diyor. Kitabımız Allah için dost olun diyor." ifadelerini kullandı.

İslam Dini’nin canlı cansız tüm varlıklara şefkatle bakılmasını isteyen bir din olduğuna dikkat çeken Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk tüm vatandaşların Ramazan ayının kutlarken anne babalara da seslenmeyi ihmal etmedi ve velileri çocuklarının dini eğitimlerine önem vermeye çağırdı.

ŞEHİTLİK CAMİİ'NDE TÜRKİYE HAVASI

Berlin Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Ender Çetin Berlin’de ikamet eden vatandaşlarımız için Şehitlik Camii’nin Ramazan ayında ayrı bir önem taşıdığını söyledi ve Ramazan’da camide Türkiye havasının estiğine dikkat çekerek, geçen yıllarda olduğu gibi Ramazan boyunca her gün ortalama 150 ila 200 kişinin teravih namazına katılacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

Ramazan boyunca her akşam iftar verileceğini de belirten Dernek Başkanı Çetin, isteyen vatandaşların iftarlarını camide verebileceklerini ifade etti. "Vatandaşlarımız camide verdiğimiz iftarlara maddi, manevi katkıda bulunuyorlar, sponsor oluyorlar." diyen Çetin, Ramazan boyunca camide ilahiler söyleneceğini, mukabele yapılacağını söyledi.

Ramazan ayının kardeşlik duygularını ve insan sevgisini yücelten bir ay olduğuna değinen Berlin Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Ender Çetin camiye her görüşten vatandaşıngeldiğini ifade ederek "Şimdi hem Türkiye’de hem de Almanya’da daha sımsıkı olmamız için birçok sebep var. Almanya’daki İslam fobisinden, Türkiye’deki bölünmelerden tutun, kardeşlik mesajları belki hiç bir zaman bu kadar önemli olmamıştı. Burada birlik ve beraberliği yaşamak bizim en temel isteğimizdir." dedi.

CEMİLE YUSUF: RAMAZAN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRSİN

Alman Hristiyan Demokratik Birlik Partisi Federal Milletvekili, Birlik Partileri Meclis Grubu Uyum Politikaları Sorumlusu Cemile Giousouf (Yusuf) ise Ramazan ayı başlangıcı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Ramazan ayı sadece oruç ibadetinin yerine getirilen bir ay değil, aile üyelerinin, dostların ve yakınların bir araya geldiği bir dönemdir.” dedi. Giousouf, zamanla Almanya’da düzenlenen iftar davetlerine Müslüman olmayan kimselerin de davet edilmesinin gelenek haline geldiğine dikkat çekti.

Cemile Giousouf Ortadoğu’nun savaş yaşanan bölgelerinde Irak’ta ve Suriye’de Ramazan ayı barış ve güvenliğin sağlanması açısından bir umut ışığı olduğunu ifade ederek,“ Ailelerinden ve yakınlarından koparılan, şiddete uğrayan ve göçe mecbur bırakılan insanlar Ramazan ayını çok zor koşullar altında geçirecekler. Öncelikle bu insanlara olmak üzere, Almanya’da yaşayan Müslümanlara ve oruç ibadetini yerine getiren herkese hayırlı Ramazanlar dilerim.” dedi.