Almanya’yı ve Berlin’i 28 yıl boyunca ikiye bölen Berlin Duvarı barış elçiliği yapıyor. Berlin’in Pankow semtinde ikamet eden Hans Martin Fleischer adlı barışsever, bir parça duvar ile Avrupa’yı 14 yıldır dolaşarak barış mesajları veriyor. 51 yaşındaki Berlinli Fleischer Paris’ten, Amsterdamm’a, Danzig’e kadar Avrupa’yı karış karış dolaşarak bir dönem insanları yasa boğan Berlin Duvarı’nın evrensel bir barış sembolü haline geldiğini anlatıyor. Kentin yerel gazetelerinden BZ’te yer alan habere göre Aşağı Saksonya Eyaleti’nde doğup büyüyen Hans Martin Fleischer 1988 yılında Berlin’e taşındı ve 1989 yılında duvarın yıkılışına bizzat tanık oldu.

O tarihten sonra da Berlin Duvarı’yla ilgili siyasi içerikli sanatsal aksiyonlara katıldı. Edindiği deneyimlerden sonra yaz tatillerinde duvarı arabasına yükleyerek kent kent dolaşmaya başladı. Giderlerden tasarruf etmek için otomobilinde uyuduğunu anlatan barışsever Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi’nde memur olarak çalışıyor. Fleischer dolaştığı kentlerde, kentin önemli bir meydanına 3,60 metre yüksekliğinde, 1,20 metre genişliğindeki duvarı dikiyor ve sanatsal aksiyonu bir saat kadar sürüyor.

Şimdiye dek gittiği her şehirde resmi yetkililer tarafından da sempatiyle karşılandığını vurgulayan Berlinli barış elçisi sergilediği duvarın gerçek bir duvar parçası olmadığını, strafor maddesinden aslına uygun olarak yapılmış bir parça olduğunu ve ağırlığın 50 kilo çektiğini söylüyor. Fleischer’in en büyük hayali strafor duvarı Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki sınıra koyarak barış mesajları vermek.