Berlin Eyaleti, çocuğu olmayan ailelere tüp bebek tedavisi konusunda daha çok maddi destek verecek. Sağlık sigortaları şu an itibariyle ilk üç tedavinin masraflarının yarısını üstleniyor.

Berlin Sağlık Senatörü Mario Czaya, tüp bebekte çiftlerin ödemesi gereken miktarın ikinci ve üçüncü denemede daha da düşeceğini duyurdu. Teşvik için başvuruda bulunmak gerekiyor. 2015 yılında bunun için 1,2 milyon Euro ayrıldı. Bu miktarın yarısı eyalet yönetiminden, diğer yarısı ise federal yönetimden geliyor.

Almanya'da tüp bebek tedavisini teşvik eden başka eyaletler de var. Bu eyaletler Aşağı Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen olarak sıralanıyor.

Almanya’da her yedi evlilikten birinde çiftler çocuk istediği halde bu arzularına kavuşamıyor. Berlin Sağlık Sigortaları’nın verdiği bilgiye göre geçen yıl bin 500 tüp bebek tedavisi başarıyla tamamlandı. Sosyal Demokrat ise sağlık sigortalarının tüp bebek tedavisini eskiden olduğu gibi tamamen ve bütün çiftler için karşılaması gerektiği görüşünü savunuyor. Berlin’de bu teşviki gören çiftlerin en az 25 yaşında olması gerekiyor. Aynı şekilde kadınlardan 40 yaşın, erkeklerden ise 50 yaşın üzerinde olmamaları isteniyor. Tüp bebek tedavisi 4 bin Euro’ya kadar masraf çıkarabiliyor. Sağlık sigortasının katkısı ile bu miktar yarı yarıya düşüyor. Yeni düzenleme fiyatı bir miktar daha aşağıya çekecek.