Berlin’in polis memurları diğer eyaletlerdeki polis memurlarından daha az kazanıyor. Bu duruma içerleyen Berlinli polisler imza topluyor. Önümüzdeki haftanın sonuna kadar 20 bin imza topladıkları takdirde Berlin Meclisi konuyu gündeme alacak.

İnisiyatif, Polis Sendikası (GdP) ve Alman Suç Memurları Birliği (BDK) tarafından destek görüyor. Polis memurları, yıllar süren tasarruf politikası yüzünden diğer eyaletlerdeki memurlardan yüzde 15 daha az maaş almaktan bıkmış durumda. Berlinli polisler, 2004 ila 2009 yılları arasında gerçekleşen maaş zammının dışında tutulmuştu.

2003 yılında ise izin parası ve Noel parası gibi diğer ödemeler azaltılmış veya iptal edilmişti. Girişimde bulunan polisler, şu anki ücretlendirmeyi aynı zamanda anayasaya aykırı görüyor ve mayıs ayında verilen bir Anayasa Mahkemesi kararına işaret ediyorlar. Saksonya eyaletinde hâkimlerin maaşına ilişkin bu kararda beş maddede anayasaya aykırılık görülmüştü. Berlinli polisler kendileriyle ilgili durumda üç maddede anayasaya aykırılığın söz konusu olduğunu dile getiriyor. Senato, maaşları adım adım diğer eyaletlerdeki seviyeye getireceğini söylüyor. Ancak Berlinli polislere göre bu süreç çok yavaş işliyor.