Berlin Polisi, 4,5 kilogram crystal meth uyuşturucu ele geçirdi. Sözkonusu madde son yıllarda kullanımı hızla artan estetik uyuşturuculardan biri.

Berlin Polisi’nde görev yapan Stephan de Reese, ele geçirilen maddenin Berlin Polisi'nin bu zamana kadar yakaladığı en yüksek miktar olduğunu söyledi. Reese, ayrıca ele geçirilen esrarın yaklaşık 675 bin euroluk piyasa değerine sahip olduğunu belirtti. Reese, crystal methin kullanıcılara gerek sağlık gerekse sosyal anlamda büyük zararlar verdiğinin altını çizdi.

“Zanlıları 3 aydır takip ediyorduk ve dün itibariyle kendilerini Schöneberg semtindeki evlerinde yakaladık” diyen Reese, şüphelilerden birinin 48, diğerinin ise 55 yaşında iki Berlinli olduklarını söyledi. Polis, crystal methin yanı sıra zanlıların evinde nakit para ve ecstasy hapları ele geçirdi.

Berlin Savcılığı, iki şahıs hakkında illegal uyuşturucu satmaktan dava açtı. Berlin Polisi, yaptığı operasyonlarla illegal işler yapan insanları ve kanundışı esrar kullananları korkutmayı hedefliyor.