Almanya'nın başkenti Berlin’de polis 11 eve terör şüphesiyle baskın gerçekleştirdi. Dün sabahın erken saatlerinde 200 özel polisin desteği ile gerçekleştirilen baskında iki kişi gözaltına aldı.

Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner’in yaptığı açıklamaya göre 41 ve 43 yaşlarındaki iki kişinin terör örgütü İŞİD’e destek iddiasıyla göz altına alındığını belirtti. Gözaltında alınan iki Türk’ün Suriye’ye gideceklere para, gece görüş cihazı ve uçak bileti tedarik ettikleri ifade edildi. Şüpheli olarak gözaltına alınan diğer üç Türk’ün ise serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Tutuklanan 41 yasındaki İsmet D.’nin Türkiye- Suriye sınırına gitmek için uçak bileti aldığı ve aramalarda bilete el konulduğu belirtildi. İsmet D’nin 'Emir' takma adıyla Berlin'de Türk, Rus, Çeçen ve Dağıstanlı 30’ya yakın genci radikalleştirdiği iddia edildi. 30 kişiden ne kadarının Suriye’ye gittiği hakkında ise bilgi verilmedi.

Ayrıca Polis Wolfsburg’da İŞİD’e katıldığı gerekçesiyle Tunus ve Alman vatandaşı bir şüpheliyi gözaltına aldı.

Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich ise yaptığı açıklamada, terör şüphesiyle yapılan baskınlarda Almanya’da saldırıya yapılacağına yönelik bir ipucu olmadığını ve söz konusu şahısların Fransa’daki saldırılarla bir bağlantısı olmadığını açıkladı.