Almanya'nın başkenti Berlin’de bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 140 bin polisiye olay meydana geldi. Bu, geçen yılın aynı zaman dilimine kıyasla suç olaylarında yüzde 1,8 oranında artış anlamına geliyor. İşlenen suçlar arasında evlerin bodrum katları ile çatı katlarına yönelik hırsızlıklar ilk sırada yer alıyor. İstatistikler hırsızların günde 59 eve girerek hırsızlık yaptığını gösteriyor. Başkentteki bu gelişme politikacıları telaşlandırdı. Yeşiller Partisi’nden İç Politika Sözcüsü Benedix Lux, “Suçlar endişe verici boyutlarda artış gösteriyor.

İçişleri Senatörü Henkel suç olaylarını engelleyici konseptler hazırlamalı ve bunu en kısa zamanda yapmalıdır“ dedi. Alman Polis Sendikası Berlin Eyaleti Başkanı Bodo Pfalzgraf ise (DPolG) polisin soruşturmaları daha rahat ve hızlı bir şekilde sürdürebilmesi modern teknolojiye ayak uydurulması gerektiğini söyledi. Hırsızlığın yanı sıra yankesicilik olayları bir yıl içinde 6 bin 555’ten 8 bin 39’a yükseldi. Bu yüzde 24 oranında bir artışa denk geliyor. Otomobil hırsızlığında da yüzde 17 oranında artış kaydedildi. Berlin cadde ve sokaklarından bin 771 otomobil kayıplara karıştı. Soyguncu çeteleri daha çok lüks otomobilleri çalarak kayıplara karıştılar.

Bisiklet hırsızlığında ise suç oranı artışı yüzde 8,3 oldu. Başka bir deyişle toplam 5 bin 193 bisiklet çalındı. Uyuşturucu suçlarındaki artış oranı yüzde 19 olarak kayıtlara geçti. Geçen yıl ilk üç ayda işlenen uyuşturucuyla bağlantılı suç sayısı 3 bin 835 iken bu yılın ilk üç ayında toplam 4 bin 353 oldu. Aynı şekilde işlenen cinayetlerde de artış kaydedildi. Geçen yılın ilk çeyreğinde 27 kişi öldürülürken bu yıl 36 cinayet işlendi.