Türkiye'de 5 ayrı cinayet davasından arandığı belirtilen İrfan B., Kuzey Kıbrıs'ta yakalandı. Zanlının 100 dolara sahte kimlik çıkarıp, 3 ay önce adaya geldiği ortaya çıktı.

Türkiye’de 5 ayrı cinayet işlediği gerekçesiyle Türk polisi ve Interpol tarafından aranan şahıs İrfan B., Cumartesi günü Girne Turizm Limanı’ndan sahte T.C. nüfus cüzdanıyla çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı.

Türkiye’de cinayet suçundan aranan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, 20 Kasım 2014 tarihinde Gazimağusa Limanı’ndan, sahte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile giriş yapan İrfan B., 27 Şubat tarihinde aynı sahte kimlik ile Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yaparken yakalandı. Zanlı hakkında yapılan soruşturmada Türkiye’de cinayet suçundan arandığı ve hakkında 5 ayrı cinayet dava dosyası bulunduğu ortaya çıktı. Poliste tutuklu bulunan zanlı soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

KİMLİĞİ 100 DOLARA ALMIŞ

Duruşmada zanlının Kasım 2014-Şubat 2015 tarihleri arasında meydana gelen sahte kimlik düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarından tutuklandığı belirtildi. Polis, zanlının Türkiye’den 100 dolara karşılığında almış olduğu sahte kimlik kartı ile 20 Kasım tarihinde Gazimağusa Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını, 27 Şubat 2015 tarihinde ise Girne Turizm Limanı’ndan çıkış yaparken yakalandığını söyledi. İddia makamı zanlının Türkiye’de cinayet suçundan aranan şahıs olduğunu, hakkında 5 ayrı cinayet dosyası bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.