Besic milis kuvvetlerine bağlı üniversiteli gençlerin bugün başkent Tahran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ettiği bildirildi.

Fars ajansının haberine göre, Tahran'daki 6 büyük üniversitede öğrenim gören Besic milisleri, Suudi Arabistan önderliğindeki güçlerin Yemen operasyonunu protesto etmek üzere toplandı. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye çağrı yaparak Yemen'e yönelik hava saldırılarına karşı sert tavır almasını isteyen milisler, ayrıca "İran'ın bölge ülkelerinin içişlerine karıştığına dair temelsiz iddiaları sebebiyle milletin protestolarını Erdoğan'a iletmesini" istedi. Yapılan basın açıklamasında, "Erdoğan, İran'ın bölgedeki itibarını yerle bir etmek için birkaç yıldır çalışıyor. Çünkü İran, bölgedeki Müslümanları cezbediyor." ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan'ın "bölgedeki tekfirci teröristlerin sağlam bir destekçisi" olduğunu iddia eden Besic milisleri, "Erdoğan, Müslümanların karşılaştığı güçlüklere bakmadan Yemen'e yönelik Suudi liderliğindeki saldırganlığı da destekliyor." dedi.

Lozan'da dünya güçleriyle varılan mutabakata da değinen Besic milisleri, "İranlı müzakerecilerin çabalarını destekliyoruz fakat aynı zamanda iki farklı dilde yapılan açıklamalar arasındaki uyuşmazlıklardan endişe duyuyoruz." diye devam etti.

Öte yandan bir grup öğrencinin de Lozan mutabakatı sebebiyle bugün parlamento önünde oturma eylemi yaptığı belirtildi. Öğrenciler, İran'ın kırmızı çizgilerinin aşıldığını ve yaptırımlar kaldırılması hedefine de ulaşılamadığını belirtti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in bugün mutabakat ile ilgili milletvekillerine bilgi vermesi bekleniyordu.