Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, İran ve P5+1 ülkelerinin, İsviçre'nin Lozan şehrinde devam eden müzakerelerinin yapıcı geçmesi halinde 31 Mart’tan sonra da devam edebileceğini kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Earnest, müzakerelerde ilerleme kaydedilmesi halinde aniden görüşmelere son vermenin anlamlı olmayacağını ifade etti. Müzakerelerin yarına sarkmasının ihtimal dahilinde olduğunu kaydeden Earnest, “Gerekmesi halinde ve yapıcı olduğu sürece bu görüşmelere yarın da devam edecekler.” şeklinde konuştu.

Earnest, ABD yönetiminin gerekmesi halinde yarından sonra da müzakereleri sürdürüp sürdürmeyeceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

İran ile bir yıldan uzun bir süredir devam eden müzakerelerde ‘nükleer silah elde etmeye gidecek yolların kapatılması ve izinsiz denetimler’ gibi ciddi taahhütler talep ettiklerini belirten Earnest, bu taahhütleri yerine getirmekten kaçınması halinde ABD’nin ‘farklı alternatifleri’ gözden geçireceğini dile getirdi.