CNN televizyonu Rus hackerlerin Beyaz Saray’ın bilgisayar sisteminin gizli olmayan kısmına sızdığı, ABD Başkanı’nın programına ilişkin kamuoyuna açıklanmamış detayları elde ettiği iddiasına yer verdi.

CNN’e konuşan yetkililer, bu tür bilgilerde gizlilik olmasa bile, çok hassas olduğu ve yabancı istihbarat teşkilatlarının çok ilgisini çektiğini belirtiyor.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov siber saldırı iddiaları ile ilgili basın mensuplarının sorularına yanıt verdi. Peskov, Batılı ülkelerin Beyaz Saray’a yönelik siber saldırı dahil, her konuda Rusya’yı suçlamayı bir yarış haline getirdiklerini söyledi.

CNN’e hangi kaynakların bilgi verdiğini bilmediğini ifade eden Peskov, “Biz her konuda Rusya’yı suçlamanın artık bir yarış haline geldiğini görüyoruz. Bir kısım ülkelerde olduğu gibi, onlar Potamac Nehri’nde Rus denizaltılarını aramazlar umarım…” cevabını verdi.

Beyaz Saray bilgisayar sistemine sızma ile ilgili ilk tespitin ekim ayında yapıldığı, FBI ve diğer ABD güvenlik birimlerinin konu ile ilgili çalışma yaptığı iddia ediliyor.

Bugüne kadar yapılan en sistemli saldırı ile hackerlerin dünyanın çeşitli noktalarından saldırı başlattıkları, sürekli farklı bilgisayarlara atlayarak iz bırakmadıkları ifade ediliyor. CNN’e konuşan kaynağa göre, takiplerden elde edilen izler, kodlar ve diğer bazı detaylar Rus korsanları işaret ediyor.

İddialara göre Rus hackerler, Beyaz Saray’dan önce Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisayarlarına da girdi. Rus hackerler sistemden dışarı atılsa da yeniden girmeyi başardı ve aylarca sistemin içinde kaldı. Henüz sistemden tam olarak temizlenip temizlenmedikleri de belli değil.