Beyaz Saray'da her yıl düzenlenen Paskalya kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Beyaz Saray’ın arka bahçesinde binlerce vatandaşı misafir eden Obama çifti, çocukların yumurta yuvarlamasını izledi, hikayeler okudu.

Baracak Obama ve eşi Michelle Obama, Beyaz Saray'a çocuklarıyla gelen yüzlerce aileyi yanlarındaki Paskalya tavşanı ile selamladı. Başkan Obama kısa bir konuşma yaparak herkesin Paskalya Bayramı'nı kutladı. Ardından sözü alan eşi Michelle Obama, kutlama kapsamında yapılacak aktivitelerden bahsetti. Michelle Obama, kendisinin girişimleriyle başlatılan Let’s Move (Hadi Harekete Geçelim) inisiyatifinin 5. yılı olduğunu hatırlattı.

Başkan Obama ve eşi Michelle Obama, konuşmalarının ardından Beyaz Saray bahçesine indi ve çocukların yumurta yuvarlamasını seyretti. Barack Obama bahçede oturan çocuklara, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çok sevdiğini söylediği 'Canavar Ülkesinin Kralı' adlı hikayeyi okudu.

Hikayeyi okuduğu sırada bazı çocukların bahçede uçuşan arılardan korkarak ağlamaya başlaması Obama’yı gülümsetti. Başkan Obama, 'Sorun yok. Arılar iyidir. Üzerinize konmayacaklar' demesine rağmen bir süre çocukları teskin edemedi.

Paskalya bu yıl Beyaz Saray bahçesinde 137. kez kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Beyaz Saray bahçesinde hava kararana kadar çocuklar için aktiviteler yapılacak.