Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Batı Trakya'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bilal Erdoğan, Gümülcine Eski Camii'de yaptığı konuşmada, "Yunanistan bir ekonomik krizinden geçiyor. Ekonomik şartlar eminim Türkiye'nin desteği ile toparlanacaktır." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın ardından Bilal Erdoğan ve oğlu, Batı Trakya'ya iki gün sürecek özel bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, dün Yunan kara hudut kapısı İpsala'da (Kipi) Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, muavin konsoloslar, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Batı Trakya Müslüman Türk azınlık temsilcileri tarafından karşılandı. Erdoğan, daha sonra geçtiği Gümülcine'de Gümülcine Seçilmiş Müftüsü ve din görevlileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Bilal Erdoğan, bugün de İskeçe ve köylerinde düzenlenen 3 farklı hatim merasimine katılacak.

Oğluyla birlikte Batı Trakya'ya gelen Bilal Erdoğan, dün Gümülcine'de Dr. Sadık Ahmet'in kabrini ziyaret etti. Erdoğan'a Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş da eşlik etti. Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i makamında ziyaret eden Bilal Erdoğan, Erdoğan'ın ziyareti için Bulgaristan'dan milletvekili ve müftülerin de geldikleri görüldü.

“BİRLİK OLUN"

Bilal Erdoğan öğle namazının ardından Eski Cami'de cemaate kısa bir selamlama konuşması yaptı. "Birkaç saatlik seyahatten sonra oğlumla birlikte aranızdayız. Mesafe olarak yakınsınız elbette ama manevi olarak da gönüllerimiz birlikte, kalplerimiz beraber atıyor." diyen Erdoğan, Batı Trakya'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve anavatandan selamlar getirdiğini söyledi: “Hem hasbihal edelim hem de kardeşlerimiz ile kucaklaşalım istedik. Cumhurbaşkanından ve anavatandan selam getirdik. Hem kendi aranızda hem de bizimle olan birlik ve kardeşliği nasıl daha fazla artırabiliriz, nasıl uzaktan da olsa hissettiğimiz yakınlığı daha çok icraata dökebiliriz, bunları değerlendirelim istedik. Biz Türkiye olarak sizlerle birlikteyiz. Konsolosumuz burada. Türkiye'den her kim gelirse elinden geldiğince gayret ediyor. Sizin buradaki varlığınızı daha huzurlu daha anlamlı kılmak için çalışıyor.” dedi.

Bilal Erdoğan Türkiye'nin Yunanistan'a ekonomik olarak destek verebileceğini ise şu sözlerle ifade etti: "Yunanistan bir ekonomik krizin içerisinden geçiyor. Türkiye'de işler buraya göre çok daha iyi bir noktada. Elbette ekonomik şartlar da eminim Türkiye'nin desteği ile toparlanacaktır. O konuda da birçok çalışmanın yapıldığını işitiyorum. Biliyorum."

Erdoğan ziyaretinde birlik mesajı verdi: "Biz kardeşiz, birliğiz. Bu birliğimizi kuvvetlendirmek için çalışalım. Birliğimizi ne kadar güçlü tutarsak geleceğimiz de o kadar kuvvetli olur. Türkiye güçlendikçe, sizler de daha güçlü olacaksınız. Hem fiili hem de kavli dualarınızla Türkiye'nin daha güçlü olması için çalışacağız ve dua edeceğiz. Gelecekte Türkiye'nin güçlü olması sadece Türkiye için değil tüm bölge için ve İslam alemi için çok büyük önem arz ediyor. Hem barış hem refah hem de istikrar için."

Gümücline Türk Gençler Birliği'nde dün akşam düzenlenen programa da katılan Bilal Erdoğan, burada Batı Trakyalılara hitaben bir konuşma yaptı. Birlik bünyesinde faaliyet gösteren müzik ve folklor gruplarının gösterilerini de izledi.

İSKEÇE ZİYARETİ

Bilal Erdoğan, bugünkü İskeçe programında ise Dinkler, Mustafçova ve Şahin köylerinde ilkokul çağındaki çocuklar ve velileri tarafından düzenlenen hatim törenlerine katıldı. Erdoğan'ın İskeçe programına Gümücline Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de eşlik etti.

Erdoğan'ın İpsala'dan başlayan iki günlük Batı Trakya temaslarında Gümülcine Başkonsolosu Akıncı daima yanındaydı. Bilal Erdoğan'ın bütün ziyaretlerini Başkonsolos'un makam aracı ile gerçekleştirmesi ise dikkat çekti. Erdoğan bugün akşam saatlerinde Batı Trakya'dan ayrılacak.