Macaristan'da durmak istemeyen ve yollara düşen binlerce mülteci Avusturya üzerinden Münih'e gelmeye başladı. Yaklaşık 400 mülteciyi taşıyan özel tren saat 13.30 sularında Münih ana tren garına geldi.

Mülteciler için, 'Münih'e hoş geldiniz' anonsları yapıldı. Polis ve yardım elemanları hazırlıklarını yapıp, bu gün gelmesi beklenen binlerce mülteciyi karşılamak için bekliyor. Çok sayıda gönüllü vatandaşın mültecilere kucak açıp garda yardım etmesi dikkat çekiyor.

AVUSTURYA'YA GİRİŞ YAPAN GÖÇMEN SAYISI 6 BİNİ AŞTI

Avusturya ve Almanya bu sabah Macaristan'daki göçmenleri insani sebeplerle göçmenleri ülkelerine kabul edeceklerini açıkladı. Bunun üzerine Macaristan, göçmenleri otobüslerle sınıra getirdi. Bazıları ise zaman zaman yürüyerek, kendi imkanlarıyla sınıra ulaştı. Sayıları 10 bini bulması beklenen göçmenlerden büyük kısmının bugün Avusturya'yı geçerek Almanya'ya gitmeleri bekleniyor. Avusturya makamları, şimdiden 6 bin 500 kişinin ülkeye giriş yaptığını ve 2 bin 200'ünün de Almanya'ya doğru yola çıktığını açıkladı. Kaçak göçmenler, trenlerle Münih'e geliyor.