İngiltere, Kraliyet tahtında en uzun süre kalan hükümdar olarak kayıtlara geçen Kraliçe II. Elizabeth’in 90.yaş gününü kutluyor.
Birleşik Krallık’ta hükümdarların doğum günleri hem asıl doğum günlerinde hem de Haziran ayının ikinci hafta sonunda kutlanıyor. Asıl doğum günü 21 Nidan 1926 olan Kraliçe Elizabeth’in 90. yaş resmi kutlamaları çeşitli törenlerle dün başladı. 63 yıldır tahtta olan Kraliçe Elizabeth’in doğum günü kutlamaları bütün hafta sonu devam ederken, bugün yapılan törende kraliçenin resmi konutu olan Buckingham Sarayı önünde askeri geçit töreni düzenlendi. Yeşil bir elbise tercih eden Kraliçe Elizabeth, daha sonra Buckingham Sarayı’ndan halkı selamladı. Elizabeth’e eşi Edinburg Dükü Philip, oğlu Prens Charles, torunu Prens William ve Prens William’ın eşi Kate Middleton, çocukları Prens George ve Prenses Charlottte da eşlik etti. Kraliçe Elizabeth, bir süre Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait jetlerin özel gösteri uçuşunu izledi.
Yarın da devam edecek kutlamalarda sarayın önündeki Mall Caddesi’nde binlerce kişinin katılım göstereceği sokak partisi verilecek.