Tunus’un en önemli turistik bölgelerinden “Suse Kantawi” de silahlı bir kişinin 'Imperial Marhaba' oteline gerçekleştirdiği saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından bir çok ülke ve kuruluş Tunus’ un yanında olduklarını ifade etti.

Otel saldırısının ardından başta Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri, Arap Birliği, El Ezher Şeyhi ve bir çok ülke, yaşanan bu terör saldırısını kınadıklarını ve bu süreçte Tunus’ un yanında olduklarını ifade etti.

Tunus’ta başta siyasiler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırı sonrasında başbakanlıkta kriz masası oluşturuldu. Başbakan Habib Essid yaptığı ilk açıklamada terör konusunda bazı önemli kararlar aldıklarını duyurdu.

Diğer taraftan mecliste görüşülmekte olan ‘Terörle Mücadele’ yasasının bazı maddeleri mecliste onaylandığı bildirildi.

TURİSTLER GERİ DÖNÜYOR

Tunus’un önemli gelir kaynaklarından birisi olan turizm sezonun başlangıcında böyle bir saldırı düzenlenmesi, Turizme olumsuz etkilemesi bekleniyor. Suse turizm bölge müdürünün yaptığı açıklamada,” Suse Kantawi” de tatilini yapan 2 bin 200 turistin tatilini yarıda kesip dün geceden itibaren ülkelerine dönmeye başladığını duyurdu. Öte yandan önümüzdeki günlerde İngiltere, Fransa ve Belçika dan gelecek olan turların da iptal edildiğini açıkladı.