Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen’de devam eden krizin politik yoldan çözümlenmesi gerektiğini, kendisinin de sorunun giderilmesi için devreye gireceğini söyledi. Ban Ki-mun, Yemen’deki çatışmaların bir an önce durmasını talep etti.

New York'taki BM Genel Merkezi'nde bir soru üzerine Ban, “Geçtiğimiz hafta Washington DC'de bulunan Ulusal Basın Klubü’nde yaptığım açıklamada da dile getirmiştim. Yemen’de acil olarak ateş kes ilan edilmeli diye. Koalisyonun, BM Güvenlik Konsey’nin son kabul ettiği tasarı ile uyumlu olan açıklamasında krizin politik yönden çözümüne yönelik ifadelerini memnuniyetle karşılıyorum. Bunların yanı sıra koalisyon güçlerinin sivillerin korunması, ihtiyaç sahibi Yemen halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda yaptığı çağrıyı da memnuniyetle karşıladığımı bildirmek isterim.” dedi.

Suudi Arabistan Kralı’nın Yemen’e insani yardım için 274 milyon dolar bağışta bulunduğunu hatırlatan Ban, Yemen’deki krize bu tür insani yaklaşımların artması ve ülkedeki tüm çatışmaların da durmasını umut ettiğini dile getirdi. Ban Ki-mun, kendisinin Yemen’deki krizin sona erebilmesi için devreye girmeyi planladığını ve bu bağlamda BM’nin Yemen özel temsilcisinin kendisine sunacağı raporu beklediğini de söyledi.