Suriye'de rejim güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmalar 4'üncü yılına girdi. Dünyanın yeni yıla hazırlandığı şu günlerde bu ülkedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Esed'e bağlı birlikler ise uzun süredir Halep'i kuşatmaya çalışıyor. Saldırılardan kaçan Suriyelilerin bir bölümü Türkiye'ye sığındı, bazısı ise sınıra yakın bölgelerde kurulan kamplarda barınıyor.

 Halep'e bağlı Azez kenti de saldırılardan en çok etkilenen yerleşim birimlerinin başında geliyor. Bazı Suriyeliler, rejimin saldırılarına rağmen yaşadıkları bölgeyi terk etmiyor. Azez'de daha önce yaklaşık 200 ailenin yaşadığı ve hava bombardımanı nedeniyle adeta harabeye dönen bir mahallede ise bir aile tek başına yaşıyor. 

Sultan Mahmut, eşi ve 4 çocuğuyla üst katları yıkılan binanın zemin katında barınıyor. Tehlikeye rağmen evlerinden ayrılmayan ailenin çocukları da yıkıntıların arasında oyun oynuyor. Anne Mahmut, enkaz yığını arasında gündelik işlerini yapmaya çalışıyor.

Mahmut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harabeye dönen evlerinde yaşamak zorunda olduklarını söyledi. 

Esed güçlerinin mahallerini yerle bir ettiğini anlatan Mahmut, "Burada daha önce yaklaşık 200 aile vardı. Bombardıman nedeniyle neredeyse evlerin tamamı yıkıldı. Birçok insan yaşamını yitirdi, hayatta kalanlar ise komşu ülkelere sığındı. Gidecek yerimiz olmadığı için mahallede tek başımıza kaldık, harabeye dönen yuvamızda ölümü bekliyoruz" diye konuştu. 

Bölgede elektrik ve su olmadığını dile getiren Mahmut, kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi verdiklerini kaydetti. 

Çocuklarının yıkılan binaların arasında oyun oynadığını anlatan Mahmut, "En çok evlatlarım için üzülüyorum. Eğitim imkanınından ve arkadaşlarından uzak kaldılar" ifadelerini kullandı.