Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Milletvekili Wolfgang Bosbach, Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa etti. Yunanistan’a yapılan mali yardım tartışmalarında hükümet ve partisiyle ters düşen Bosbach, Yunanistan’a mali yardıma karşı çıkanların başını çekmişti.

Federal milletvekilliğinden de istifası gündemde olan CDU’nun iç politika uzmanı Bosbach, Rhenisch- Bergisch Seçim Bölgesi Teşkilatı ile istifasını görüştüğünü, teşkilatın seçim bölgesini Federal Meclis’te temsil etmeye devam etmesini istediklerini bu nedenle komisyon başkanlığını bıraktığını fakat milletvekilliğine devam edeceğini açıkladı.

Yunanistan’ın Alman vatandaşlardan alınan vergilerle yapılan yardımı geri ödeyeceğini düşünmediğini söyleyen Federal Milletvekili, “Buna destek olamam ve olmak istemiyorum. Başbakan Angela Merkel için yapamayacağım şey yok ama kendi inanmadığım bir şeye destek vermem ve gelecekte de vermeyeceğim” dedi. Bosbach, milletvekilliğinden istifa etmesi halinde kendisine güvenen birçok insanın hayal kırıklığına uğrayabileceğini ve bunu istemediğini söyledi. 1994’den bugüne Federal Milletvekilliği yapan Wolfgang Bosbach, 2009 yılına kadar Birlik Partileri Grup Başkanvekilliği yaptı.

63 yaşındaki politikacının ismi birçok defa İçişleri Bakanlığı için geçti. Üç çocuk babası olan Bosbach, kanser hastalığı tedavisi görüyor.